Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بولتن نیوز، اولین نشست خبری عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز (دوشنبه) با حضور رسانه ها برگزار شد.

عیسی کلانتری اولویت کشور را بحران آب اعلام کرد و اظهار کرد: اکنون کمبود آب برای کشور یک تهدید است و بود و نبود کشور به آب بستگی دارد.

وی ادامه داد: آب و محیط زیست را درگیر مسایل جزیی نکنیم، هم اکنون 75 درصد آب های کشور آب فسیلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلانتری گفت: مسائل زیست محیطی در هر منطقه باهم متفاوت است، به عنوان مثال اولویت در شمال کشور مساله پسماند و یا در منطقه ای ریزگردها و آلودگی هوا است.

وی ادامه داد: باید بدانیم که محیط زیست را چگونه مدیریت کنیم و دولت هم باید اولویت خود را حفظ محیط زیست قرار دهد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: سیاست سازمان محیط زیست، سیاست متوازن و توسعه پایدار است و همه دستگاه ها باید به سیاست متوازن و پایدار هماهنگ باشند.

کلانتری با اشاره به تولید محصولات تراریخته گفت: طبق ماموریتی که وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی یزد در رابطه با سلامت برنج تراریخته داده بود، بعد از سه سال و نیم بررسی چهارشنبه هفته گذشته نتایج این بررسی‌ها رسما از سوی وزارت بهداشت اعلام شد که براساس این گزارش رسمی برنج تراریخته از نظر سلامت مشکلی ندارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نباید مسئله آب را قربانی سایر مسائل کنیم، افزود: مسئله مهمی مانند آب را نباید قربانی یوزپلنگ کنیم، با توجه به اینکه حفظ این حیوان اهمیت زیادی دارد و محصولات تراریخته نیز اهمیت جزئی تری نسبت به مسئله آب دارند، بنابراین مسایل اصلی را نباید قربانی مسایل فرعی کنیم.

وی مشکل اصلی تهران را آلودگی هوا دانست و افزود: تهران در فصل سرد سال وارونگی دما دارد و این موضوع باعث افزایش آلودگی هوا می‌شود و همچنین خوزستان از گرما و گرد و غبار رنج می‌برد، اما در خراسان رضوی مشکلی اصلی آب است، اما امشکل آب در کشور اولویت اول است.

کلانتری یکی از چهار اصل توسعه پایدار را حفظ حقوق نسل‌های آینده دانست، گفت: نسل‌های آینده از حیات وحش، جنگل‌ها، آب و گیاه حقی دارند. اگر ما سیاست توسعه متوازن را درست پیاده کنیم، هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه 4.5 میلیون فارغ التحصل دانشگاهی داریم، گفت: ما سعی داریم‌ تغییراتی در تشکیلات سازمان ایجاد کنیم تا محیط زیست مانعی برای توسعه کشور ایجاد نکند و فارغ‌التحصیل دانشگاهی بیکار نیز داریم که دولت نمی‌تواند به این مورد بی‌توجه باشد، بنابراین سه قوه مجریه، مقننه ، قضاییه و دستگاه های دیگر نیز باید در مسیر سیاست متوازن حرکت کنند.

کلانتری با اشاره به تعصب خبرنگاران نسبت به مسایل محیط زیستی گفت: دوستداران واقعی محیط زیست همین خبرنگاران هستند و در این راستا سازمان محیط زیست باید آنها را از نظر علمی تقویت کند. امیدواریم تا تغییراتی مناسبی را در تشکیلات ایجاد کنیم و جایگاه مهمی برای خبرنگاران از نظر علمی و آسانی کار در نظر گرفته شود. محیط زیست را به کمک خبرنگاران باید داخل خانواده ها ببریم، چرا که محیط زیست با 300هزار محیط بان مدیریت نمی شود.

وی ادامه داد:محیط زیست بدون آگاهی مردم نمی تواند حفظ شود. مردم باید نسبت به حقوق شهروندی خود آگاهی داشته باشند و تاکید می‌کنم که هیچ کس در سازمان محیط زیست حق ندارد به خبرنگاران بی احترامی کند، چرا که خبرنگاران کمک حال سازمان هستند.

عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اولین نشست خود در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در مورد ادغام سازمان محیط زیست با سازمان جنگل‌ها گفت: طبق توافق ها 12 تا 17 درصد وسعت هر کشوری باید در قالب مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان محیط زیست باشد.اما اصل سیاست محیط زیست توسعه متوازن و پایدار است.اگر کل کشور معتقد به سیاست توسعه متوازن باشد، هیچ مشکلی پیش نمی‌آید. هم اکنون در بعضی از کشورها مانند اروپا و آمریکا همه پوشش های گیاهی و جنگلی تحت مدیریت محیط زیست نیست.

وی با اشاره به اینکه مشکل بیش از 80 درصد کشور آب است، گفت: ماحق نداریم بیش از 40 درصد آب‌های تجدیدپذیر را طبق توافقات بین المللی استفاده کنیم، اما در حال حاضر بیش از 100 درصد از آب‌های تجدیدپذیر مصرف می‌شود که در کشورهای آفریقایی وحتی خاورمیانه به این شیوه از آب های تجدید پذیر استفاده نمی‌کنند.براساس آمار باید 35.5 میلیارد متر مکعب در سال آب مصرف شود، اما 97 میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود. بنابراین اولویت اول کشور در حوزه محیط زیست، آب است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست برای کاهش آلودگی هوای تهران افزود: با انتخاب شهردار جدید تهران و شناختی که نسبت به وی دارم، هماهنگی بین سازمان محیط زیست و شهرداری در حوزه کاهش آلودگی هوا انجام می‌شود. آلودگی هوا مشکل اصلی کلان‌شهرها است که ریشه این آلودگی صنعت، خودرو، موتورسیکلت و نیروگاه‌ها است که این بخش‌ها را باید مدیریت کنیم.

وی بابیان اینکه در زمینه کاهش آلودگی هوا متخصص به اندازه کافی در سازمان نداریم، اظهار کرد: قرار شده است با کمک سازمان برنامه و بودجه بخشی از وظایف این سازمان را به دانشگاه‌های بزرگ کشور واگذار کنیم و از دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، شریف به عنوان ناظر بر روند تولید خودرو و موتورسیکلت استفاده شود.همچنین در پالایشگاه‌ها نماینده دایمی سازمان محیط زیست برای اطمینان از تولید سوخت استاندارد مستقر می‌شود.

کلانتری با اشاره به اینکه عامل بیش از 50 درصد آلودگی هوای تهران کامیون‌هایی هستند که شبانه وارد تهران می‌شوند، گفت: برنامه‌ریزی دقیقی باید در این زمینه داشته باشیم تا کامیون‌های 30 و 50 ساله وارد تهران نشوند و همچنین باید به نوسازی این دستگاه‌ها توجه کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با موضوع سدسازی ها و عملکرد وی در این باره گفت: معتقدم سدسازی در برخی از مناطق خوب و برخی بد است. با توجه به اینکه ساخت سد نازلو و سیمینه‌رود پیشرفت کاری و هزینه‌های بسیار بالایی داشت را متوقف کردم، بنابراین سدسازی در همه جا بد نیست، بلکه لازم است ارزیابی زیست محیطی برای احداث سد صورت گیرد و من اعتقاد دارم سد سازی در شمال کشور مانعی ندارد.

کلانتری با بیان اینکه سازمان محیط زیست را دست متخصصان خواهم سپرد، افزود: من در حوزه‌های محیط زیستی تخصصی ندارم، به همین دلیل از افراد متخصص برای پست‌های مختلف استفاده می‌کنم. سازمان محیط زیست باید بتواند درباره نمک تا آهو و از موشک تا دوچرخه اظهارنظر کند.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه سازمان محیط زیست نمی تواند خلاف قانون عمل کند، گفت: رسیدن به رشد 8 درصدی کشور یک قانون است. اگر دستگاه‌های مختلف بگویند که محیط زیست مانع رسیدن به این رشد است، در این صورت محیط زیست کشور به طور کلی حذف خواهد شد، به همین دلیل با اجرای طرح های توسعه ای تخریب محیط زیست را می توانیم به حداقل برسانیم.

وی افزود: بودجه سازمان حفاظت محیط زیست از کمک دولت به دو منطقه آزاد تجاری و اقتصادی نیز کمتر است .

کلانتری با اشاره به مساله تالاب ها تصریح کرد:در زمان وزارت چیت چیان وزیر نیرو مشخص شد که 11.7 میلیارد مترمکعب حق آبه به تالاب ها،دریاچه ها و رودخانه ها اختصاص داده شد که تالاب گاوخونی حدود 170 میلیون متر مکعب آب دریافت کرد.

وی ادامه داد: حق‌آبه تالاب‌ها باید تا بهمن‌ماه و در زمان پرآبی تامین شود و آب های سیلابی با احداث سدها تنظیم شده و به تالاب‌ها نمی رسند.

رئیس محیط زیست در رابطه با برنامه های سازمان محیط زیست پیرامون گردو غبار گفت: براساس آخرین اطلاعات ستاد مقابله با گرد و غبار، 28 کانون گرد و غبار وجود دارد که 4کانون آن داخلی و 24 کانون خارج از ایران یعنی در عراق و سوریه است،4 کانون داخلی به اندازه 24 کانون خارجی گرد و غبار تولید می‌کنند که بخشی از این کانون ها ناشی از خشک شدن تالاب‌های خوزستان و بخشی نیز از نواحی ملی و اراضی شخم‌خرده‌ای که چک نمی‌شوند، هستند. امسال حدود 190 میلیارد تومان برای گرد و غبار بودجه تخصیص داده شده است.

وی افزود: بعضی کانون‌های گرد و غبار عراق تحت تصرف داعش بود که خوشبختانه با آزادسازی این مناطق از دولت عراق انتظار داریم که اقدامات جدی را برای مهار کانون‌های گرد و غبار انجام دهد. علاوه بر این یک مرکز تحقیقاتی و آموزشی با مشارکت ایران و عراق در این کشور ایجاد شده است.

کلانتری در مورد آخرین‌ وضعیت دریاچه ارومیه گفت: احیای دریاچه ارومیه بستگی به تامین بودجه دارد. اگر منابع مالی احیای دریاچه ارومیه از طرف دولت تامین شود، قطعا دریاچه ارومیه در حد اکولوژیک احیا می شود. در حال حاضر خطر عدم احیا از بین رفته است. سال گذشته بودجه ای که برای احیای دریاچه در نظر گرفته بودند،حدود 700میلیارد تومان بود که امسال این بودجه به 2000 میلیارد تومان در هر سال تخصیص یافته است.

رئیس سازمان محیط زیست در پایان اظهار کرد: بخش عمده‌ای از گرد و غبارهای نمکی دریاچه ارومیه مهار شده است که این گرد و غبار نمکی بر افزایش غلظت خون شهروندان تاثیر گذاشت. سازمان جنگل‌ها در 3 سال گذشته خیلی خوب عمل کرده و مهار غبارهای حاشیه دریاچه ارومیه را به خوبی پیش برده است. دریاچه ارومیه از خطر خشکیدگی کاملا عبور کرده، اما مشکلات همچنان باقی است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۹۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای